Gothenburg Throwdown

Lördagen den 13 juni

representerades HGIF på en av Sveriges största CrossFit-tävlingar.

Från CrossFitsektionen var vi tre personer som åkte upp till Göteborg för att vara med på denna tävling. Johanna Rosén som tävlade i dam-klass, undertecknad som tävlade i Masters(+40år) och Frida Skarin som gjorde debut som domare i CrossFitsammanhang. Att döma en CrossFit-tävling är inte helt lätt, du måste ha genomgått en onlineutbildning och klarat provet. Dessutom måste du vara fokuserad till 100%, en CrossFit-atlet blir inte glad om domaren räknar fel!

Johanna lyfter och Frida dömer! Fotograf: Joakim Rehnvall

Johanna lyfter och Frida dömer!
Fotograf: Joakim Rehnvall

Johanna under utfallsgången. Fotograf: Joakim Rehnvall

Johanna under utfallsgången.
Fotograf: Joakim Rehnvall

Tävlingen var delad i tre delar, där första delen gick ut på att dra en viktsläde över en friidrottsplan, träffa en 20cm-platta på 3m höjd med en 9kilo tung medicinboll 30ggr, gå med utfallssteg och en tung stång ca 30m och slutligen med samma stång göra 9st ryck som är en olympisk tyngdlyftningsgren.

Låter kanske inte så märkvärdigt, men där får ni ta mig på orden, det var det verkligen!

 

Del två var maxvikt på frivändning och thruster. Thruster är en övning där du gör en frontböj med fullt djup dvs höften under knäna och därifrån till fullt utsträckta armar och låsta knän och höft. Det är inte en övning vi brukar göra maxlyft på, men det är det som är charmen med CrossFit, du måste vara beredd på allt! Till saken hör att det var först samma morgon som vi fick vad vi skulle göra på tävlingen.

Fullt utsträck i toppläget för att få godkänt av domaren. Fotograf: Tom Andersson

Fullt utsträck i toppläget för att få godkänt av domaren.
Fotograf: Tom Andersson

Den tredje delen

Beskrivning av sista momentet i tävlingen. Fotograf: Joakim Rehnvall

Beskrivning av sista momentet i tävlingen.
Fotograf: Joakim Rehnvall

av tävlingen var en snabb historia med mycket löpning. Tävlingen gick av stapeln på Slottsskogsvallens IP som är en arena med anor, banan var riktigt snabb! (Eller så hade jag pallplats i sikte…)

Johannas kurskollega Tom Andersson (som tävlade för CrossFit Enköping) gjorde riktigt bra ifrån sig. Vi tre vann faktiskt våra respektive heat i den sista delen!

Tre heatsegrare som bjuder på en gunshow! Fotograf: S Stanic

Tre heatsegrare som bjuder på en gunshow!
Fotograf: S Stanic

 

Johanna slutade 9a av 83 tjejer och det är riktigt lovande inför framtiden!

Undertecknad knep sista pallplatsen i Masters efter en hård strid om andraplatsen med Kjell Törum från CrossFit Halmstad. Kjell slog jag med ynka fem sekunder på Halmstad Throwdown i våras, så nu var det Kjells tur att slå mig!

Vår domardebutant Frida Skarin fick med beröm godkänt av huvuddomaren som var förvånad över att det var första tävlingen som Frida dömde!

 

9a 2014...3a 2015! Fotograf: Tom Andersson

9a 2014…3a 2015!
Fotograf: Tom Andersson

//CrossFitsektionen genom Joakim Rehnvall

 

Posted in CrossFit and tagged , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *