Blött Blåsigt och Buskul!

”Falkenberg Beach Trail” verkar bli ett återkommande koncept.

5/ 10 km på kusten vid och stundtals på Skrea strand, i år en lite lättare bana med endast ca 30% av distansen i klitterna(tillräckligt för att få en mör).

En klump över 130pers var med och plågades i sommarkylan, 15grader och kraftig motvind halva loppet hade gärna bytts ut mot det väder man tänker att sista Juli normalt ställer upp med.

Men ska det springas så ska det springas. Första 1,5km togs lite för hoppfullt och sedan var det bara att plåga sig i ytterligare 6km i väntan på den beryktade ”2:a andningen”. Tillsammans med min ”2:a andning” och en irritation om att ha blivit omsprungen av några för mycket, spurtades det i frenesi in på en 22:a plats av 64, och en tid på 47:31. En hel del duktiga löpare var med och vinnartiden på strax över 38 minuter är i en klass utöver det vanliga.

Prinsens minne sponsrade arrangemanget med sportdryck men i övrigt var jag tyvärr själv från HGIF.

Det arrangeras en hel del roliga alternativa löpningar i Falkenberg, jag kan varmt rekommendera de som kommer till hösten. Både ”halloween nightmare” i FOK:s regi och Falkenberg Allstars: ”Falktour” är testade och garanterat trevliga tillställningar.

Häng med i Höst så HGIF kan ha mer än ett namn på startlistan

/

Jesper Thuressen/ Fältidrottssektionen

Posted in Fältidrott and tagged , , .

One Comment

  1. Bra sprunget! Jag har sprungit loppet och kan knappt minnas att jag haft mer mjölksyra i benen än då jag sprang i de sanddynor som man springer upp och ner i stor del av loppet. Härligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *