Oringen 2015: världens största älgdrev?

Oringen 2015 är avklarat.

Fem dagars orientering över sex dagar tär inte bara på kropp utan sätter även huvudet på prov när man letar kontroller i skogen.

Bland de ca 20.000 startande per dag, har 8 HGIF:are genomfört 18 starter under de fem tävlingsdagarna som erbjöds. Utöver detta så stöttade HGIF de 25 rekryter från Lv6 som genomförde två starter var som en del i sin förberedande kurs inför kommande officersutbildning.

Boråstrakterna bjöd på en varierande och fin terräng för orientering.

Öppna mjuka skogsområden, blöta mossmarker, kuperade bäckraviner, stigrika motionsområden, stigfattig urskog. Det mesta erbjöds så det var absolut inte enformigt i terränglådan.

En av höjdpunkterna var helt klart målgången på sista etappen som gick över Rya åsar omedelbart väster om Borås arena område.

Slutspurten gick in på Borås arena med jublande publik och storbilds-tv, häftigt minst sagt efter den tyngsta etappen som härligt nog var förlagd till sista tävlingsdagen.

Roliga minnen och nyttiga lärdomar har dragits under veckan, nästa år går Oringen i Sälen, då hoppas vi på ett bra deltagande från HGIF. Förhoppningsvis blir det fler än 1 st som springer alla etapper.

Väl mött i skogarna!

/

Fältidrottssektionen HGIF

Posted in Fältidrott and tagged , , , .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *