Halmstad Multi Challenge

​​Tisdag 9 juni 2015

http://www.halmstadmultichallenge.se

Fotograf: S Westermark

Fotograf: S Westermark

Arrangör – Team Triatlon och Multisport
Tävlande – Andreas (min man) och jag
Klass – Mixklass (en kille och en tjej)
Start – 1000
Målgång – senast 1400, annars drogs poäng.
Utrustning – Mountainbike, vätskeryggsäck och mycket adrenalin
Resultat – läs hela inlägget så får ni veta!

Tävlingen var en klassisk poängorientering. När starten gick fick alla tävlande sin karta. Vi var 17 startande lag, varav nio i vår klass, största klassen. På kartan fanns 40 kontroller utritade. Varje kontroll var poängsatt, och olika kontroller hade olika poäng beroende på svårighetsgrad eller avstånd från starten. Vissa kontroller var bemannade emedan andra bara var ”vanliga” orienteringskontroller. De bemannade gav mest poäng.

Kartrek.  Fotograf: S Westermark

Kartrek.
Fotograf: S Westermark

Vi började med att markera alla högpoängarna. Därefter gjorde vi upp en preliminär rutt som innehöll alla högpoängarna och mellan dessa skulle vi ta så många lågpoängare som möjligt på vägen. Väl klara med det drog vi iväg mot första kontrollen, en högpoängare. Den var inne på klätterklubben på slottsmöllan och för att få sina poäng var man tvungen att klättra upp på en klättervägg och slå handen i taket. Därefter tog vi ett antal vanliga kontroller på vår väg mot Vapnö grusgrop och en högpoängare till. Att ha god lokalkännedom var en framgångsfaktor märkte vi snabbt. Man kan då lättare kommunicera om vart man är på väg och vilken väg man skall ta. Det blir inte heller så många stopp för att ”kolla kartan”. I Vapnö grusgrop skulle vi göra delar av en hinderbana, springa upp för grusgropsbacken, ta kontrollen och sedan springs ner igen till cyklarna. Mjölksyran kom snabbt i uppförsbacken kan jag lova.
Efter grusgropen tog vi ett gäng vanliga kontroller som låg på galgberget, ut mot Heagård, Ringenäs golfklubb och sedan in mot Tylösand. Vid Livräddartornet fanns nästa högpoängare. Här skulle en av oss ro en båt eller paddla en surfbräda ut till en boj 100m ut i havet. Det blåste dock så kraftigt att vi efter några försök beslutade att strunta i denna kontrollen. Vi skulle förlora för mycket tid på det. Det stora misstaget var att försöka över huvud taget, vi borde struntat i den från början när vi såg hur höga vågorna var och försökt ta fler vanliga kontroller i stället.

Höga vågor! Fotograf: S Westermark

Höga vågor!
Fotograf: S Westermark

Vi trampade vidare in mot Grötvik och tog några kontroller på vägen. Vädret hade börjat hyfsat under dagen, men ganska blåsigt. Ute vid Ringenäs regnade det, men det höll inte i så länge. Trots vind och regn kände vi att vi ändå höll värmen bra tack vare att vi höll ett bra tempo, och hade valt rätt kläder. Under hela loppet läste jag kartan och Andreas hjälpte mig upp för de jobbigaste backarna med hjälp av ett rep vi snabbt kunde fästa mellan cyklarna.
Vid Grötvik var det dags för mig att repellera, inga problem! Färden gick vidare mot piren vid västra stranden där jag fick hoppa i plurret och simma ut till en boj för att vi skulle få våra poäng. Det var kallt, men då hjälpte det att i jobbet några gånger badat isvak, man visste hur man skulle hantera andningen.

 

Nu började tiden ta slut och vi ökade farten in mot stan, tog en högpoängare vid Nissastrand – Stand Up Paddeling, och den sista högpoängaren vid roddarklubben vid Örjans vall. Här skulle vi ro 1000m på en roddmaskin för att få poängen. Med 12 minuter kvar bestämde vi oss för att ta två kontroller till innan vi cyklade i mål.

Genomförd rutt.

Genomförd rutt.

Vi kom i mål inom de 4 timmarna, och slapp att få poäng dragna som straff. Vi var nöjda med vårt lopp, vi hade en bättre taktik nu än förra loppet vi körde i Sälen förra sommaren, och vi hade trampat på bra. MEN…..vi trodde inte att det skulle räcka så långt som att vi skulle vinna vår klass, vilket vi gjorde! Första priset var ett penningpris och gratis startavgift till nästa års Halmstad Multichallenge.

 

Tävlingen var mycket välarrangerad och jag är övertygad om att nästa år kommer antalet tävlande par minst ha fördubblats. Ta chansen och ställ upp i en sjukt rolig tävling. Ett av de tävlande lagen är redan fastställt, Andreas och jag, i HGIF.s namn så klart! Innan dess skall vi delta i ytterligare en multisporttävling, AIM Challenge i Sälen/Lindvallen, en liknande tävling men under längre tid och betydligt tuffare terräng. Kolla gärna in den: http://aimchallenge.com

Tävlingen uppmärksammades i Hallandsposten. Fotograf: S Westermark

Tävlingen uppmärksammades i Hallandsposten. Fotograf: S Westermark

 

 

Hoppas att du uppskattade detta inlägg och hör gärna av dig om du vill ha mer information om antingen Halmstad Multichallenge eller AIM Challenge!

/ Sofia Westermark

 

 

Posted in CrossFit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *