Crossfit Lv 6

Train as you fight!

Sveriges första militära CrossFit-box!

Team T.A.Y.F
Allting började med Team T.A.Y.F (Train As You Fight) som var en grupp träningsintresserade individer som ville ta sin träning och sin fysiska status som soldat till nya höjder.

Vi tränar på Lv 6
Vår box är i två delar, gymmet och gymnastiksalen. Båda finns på Lv 6 område i Halmstad.

Vi lägger upp våra pass i vår slutna grupp på Facebook!
Den hittar du om du följer länken här bredvid.

Vad är CrossFit och vad vill vi?
Boxen (Box=crossfit-träningsplats) har växt fram i samarbete med Halmstad Garnisons Idrottsförening med huvudsyfte att främja träning som är lämpad för en soldat.
Crossfit är konstant varierande funktionella rörelser under hög intensitet. Vad är det då? Det är styrketräning, gymnastiska övningar och konditionsträning. Styrketräningen är allt som har vikt såsom skivstänger, kettlebells, medici bollar och däck m.m. Exempel på gymnastiska övningar är armhävningar, situps, repklättring, pullups m.m. Konditions träning är utförd med högintensiva pass och intervall träning, de kan innehålla bland annat löpning, rodd och hopprep. Vi blandar övningarna friskt för att kroppen och huvudet inte ska vänja sig allt för mycket vid något utan att konstant vara tvungen att anpassa sig till nya utmaningar. Alla kan träna Crossfit, gammal som ung, elitidrottare och soffpotatis.
Crossfit kan anpassas till varje individs förutsättningar för att kunna utvecklas. Crossfit har anammats av många inom de yrkesgrupper som kräver en god fysisk förmåga att klara av sitt vardagliga jobb såsom polis, brandmän och militärer.
CrossFit Lv 6 ser fram emot att kunna erbjuda schemalagda pass för alla inom Halmstad Garnison. Vi har även som målsättning att representera Lv 6 och Försvarsmakten i CrossFit-tävlingar!

Cross Fit Lv 6

Ansvarig: Joakim Rehnvall

Maila

Övrig kontakt:

Coach Jocke
0766492974
coachjocke@crossfitlv6.se

Coach Kalle
0708607421
coachkalle@crossfitlv6.se

Coach Johanna
0766238576
coachjohanna@crossfitlv6.se

CrossFit Lv 6 på Sociala media

Rekommenderad läsning

Cross Fit Journal

Läs här